3e graad TSO Houttechnieken

In deze studierichting combineer je een algemene opleiding met 14u hout per week. In de theorielessen worden tekenopdrachten geanalyseerd en leer je alles over houttechnologie, productkennis en machineleer. Tijdens de 8 uur praktijk start je met eenvoudige basisoefeningen en uiteindelijk ben je in staat om deuren, ramen, dakconstructies, trappen, houtskeletbouw, keukens, parketvloeren en houten terrassen te plaatsen. Binnenhuisinrichting behoort ook tot het pakket.

Spuittechnieken worden je aangeleerd in onze ultra moderne spuitcabine en alle CNC-technieken worden ingeoefend op onze CNC-machines.

In het zesde leerjaar loop je twee weken stage in een bedrijf. Na deze opleiding kan je verder studeren als o.a. bachelor in de houttechnologie. Je kan natuurlijk ook onmiddellijk terecht op de werkvloer als CNC-machine bediener, programmeur van CNC-machines en zelfs als technisch commercieel medewerker

5e en 6e jaar TSO Houttechnieken

Wil je volwaardige projecten voor interieur, binnen- en buitenschrijnwerk en timmerwerk doen? Wil je zelf het ganse houtbouwproces sturen, van voorbereiding tot afwerking? Wil je alles weten over computergestuurde bewerkingen? Dan is het 5e en 6e jaar Houttechnieken zeker iets voor jou. In het 3e en 4e jaar heb je best de opleiding TSO Houttechnieken of Bouw- en houtkunde gekregen.

Je wordt een echte vakman in de houtnijverheid. Je leert zowel praktische als technische zaken. Je leert materialen, houtsoorten en snijgereedschappen analyseren en onderzoeken. Je maakt zelf tekeningen en kiest zelf materialen. Je werkt volledige projecten af, van voorbereiden en tekenen, machines instellen en bedienen, tot afwerken en assembleren. Je leert geautomatiseerde processen uitwerken, organisatie en productieplanning, kostprijsberekening.

Lessentabel

Lessentabel 5e en 6e jaar TSO Elektrische installatietechnieken

5e

6e

Aardrijkskunde/Natuurwetenschappen

Aardrijkskunde

1

1

Engels

2

2

Frans

2

2

Geschiedenis

1

1

Godsdienst/Niet Confessionele Zedenleer

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Nederlands

3

3

Wiskunde

2

2

Elektriciteit

1

1

Hout, theorie

10

10

Mechanica, Hout

2

2

Praktijk Hout

8

6-4

Stage Hout

2-4

Laatste nieuws