2e graad BSO Hout

3e en 4e jaar BSO Hout

Wil je je eigen keuken plaatsen of een salon maken? Vind je werkzekerheid belangrijk en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan is de richting BSO hout met 16 uur praktijk voor jou een goede keuze! Wij beschikken over aparte werkplaatsen voor de tweede graad en derde graad. Beide werkplaatsen zijn uitgerust met moderne machines die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en normen van de bedrijfswereld.

In de tweede graad starten we met basistechnieken hout, productkennis en technologie van de machines. Als je dit allemaal onder de knie hebt maak je zelf een eenvoudig werkstuk. Vanaf de derde graad leer je trappen construeren, parket plaatsen, wanden en plafonds plaatsen, houten constructies (ramen, deuren, poorten) maken en installeren, daktimmerwerk, interieur, meubels ontwerpen en oefen je de verschillende spuittechnieken.

Veiligheid, ergonomie en milieuvriendelijkheid zijn een constante gedurende het hele traject.

In het vijfde jaar pas je je kennis toe op de werkvloer tijdens een stage van 4 weken. In het zesde jaar volg je zelfs 5 weken stage.

Na het 6e jaar kan je direct terecht op de arbeidsmarkt of kan je je nog verder specialiseren in ons 7e jaar interieurinrichting: tijdens de 20u hout per week, leer je er hoofdzakelijk interieurelementen monteren en afwerken. Spuittechnieken en CNC-techniek worden uitvoerig ingeoefend in de spuitcabine en op één van onze twee CNC-machines. Je volgt tijdens deze opleiding ook 6 weken stage in een bedrijf, zo krijg je nog meer voeling met de werkvloer.

3e en 4e jaar BSO Hout

Je wil zelf doen en zelf proberen? Je wil leren meten, schaven en zagen? Je wil leren werken met machines uit de schrijnwerkerij en meubelmakerij? Dan is het 3e en 4e jaar Hout zeker iets voor jou. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. In deze opleiding leer je zeer praktisch gericht. Je krijgt weinig algemene vakken. Het is de bedoeling dat je na het 6e of 7e jaar het beroep schrijnwerker of meubelmaker kunt uitoefenen.

In onze werkplaats leer je de houtsoorten en materialen kennen en gebruiken. Je leert eenvoudig schrijn-, timmerwerk en meubilair maken onder begeleiding van de leerkrachten. Je mag fouten maken. Je leert ze opsporen en ze bij te sturen. Je leert alle veiligheidsvoorschriften naleven.

Lessentabel

Lessentabel 3e en 4e jaar BSO Hout

3e

4e

Frans

2

2

Godsdienst/Niet confessionele zedenleer

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Project Algemene Vakken (PAV)

6

6

Theorie Hout

6

6

Praktijk Hout

16

16

Laatste nieuws