2e graad BSO verzorging – voeding

BSO verzorging – voeding

Waarom kiezen voor verzorging in Atlas atheneum:

·       dynamische leerkrachten

·       verdraagzaamheid

·       persoonlijkheid

·       creativiteit

·       begeleiding

·       kwaliteit

·       groene open ruimte

Zorgen voor de allerkleinsten, spelletjes organiseren voor kinderen van 0 tot 6 jaar tijdens een periode van werkplekleren in Frankrijk. Ouderen verwennen op stage of tijdens een evenement … het kan allemaal op onze school!

Getuigenissen van 2 ex-leerlingen

Jill Sanders “Ik heb echt genoten van mijn opleiding. De verschillende stages, de reis naar Rome en vooral de buitenlandse stage zullen me altijd bijblijven. Mijn zelfvertrouwen kreeg er een enorme boost. De leerkrachten hebben me ervan overtuigd dat ik verpleegkunde aankon en dat blijkt nu inderdaad. Zonder hun aanmoediging had ik de stap nooit durven zetten.”

Ymke Desmet ( verpleegkundige) “ Door de stage-ervaringen tijdens mijn opleiding Verzorging in het Atlas atheneum Gistel wist ik dat ik hierin verder wou. Ik ging de uitdaging aan en na mijn zesde jaar Verzorging volgde ik verpleegkunde. Ondertussen studeerde ik af en ben ik elke dag opnieuw blij dat ik andere mensen kan helpen. Het geeft me een goed gevoel! Het is ook een opleiding die werkzekerheid biedt, want zorgende handen zullen altijd broodnodig zijn.”

Deze richting biedt een waaier aan mogelijkheden naar werkgelegenheid toe. Je leert er omgaan met jonge en oudere zorgvragers op verschillende gebieden. Zo leer je hen verzorgen, worden allerlei huishoudelijke taken bijgebracht en word je opgeleid in het bieden van pedagogische ondersteuning. Na het zevende specialisatiejaar ben je volledig klaar om te starten in de arbeidswereld.

Mogelijkheden na het zesde jaar

Na het zesde jaar ben je verzorgende en heb je een getuigschrift op zak. Je kunt dan tewerkgesteld worden in de thuiszorg en in woon- en zorgcentra. Het biedt je eveneens de mogelijkheid om over te stappen tot volgende specialisatiejaren:

1)     7de  Specialisatiejaar ‘Kinderzorg’

Na het 7de jaar kinderzorg heb je een diploma en kun je als kinderverzorgende tewerkgesteld worden in kinderdagverblijven, kleuterklassen en voor- en naschoolse opvang.  Je kunt verder studeren in TSO, 4de graad verpleegkunde en het hoger onderwijs.

2)     7de Specialisatiejaar ‘Thuis- en bejaardenzorg’

Na het 7de jaar thuis- en bejaardenzorg heb je een diploma en kun je  als zorgkundige tewerkgesteld worden in de woon- zorgcentra, rust- en verzorgingstehuizen en de thuiszorg. Je kunt verder studeren in TSO, 4de graad verpleegkunde en het hoger onderwijs.

3)     Organisatie – Assistentie

 

4)     Vierde graad verpleegkunde

Derde en vierde jaar BSO Verzorging – Voeding

Werk je graag met mensen? Neem je graag verantwoordelijkheid op? Vind je het leuk om hulpbehoevende mensen te helpen? Dan is het 3e en 4e jaar Verzorging-Voeding zeker iets voor jou. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Je krijgt heel veel praktijkgerichte vakken: huishoudkunde, koken, verzorging. Door zelf te doen en te proberen krijg je de

nodige ervaring. Je hebt veel belangstelling voor het dagelijks leven van gezonde en zieke mensen. Je leert gezonde en eenvoudige maaltijden bereiden. Je leert hoe je een woning moet onderhouden en kledij en textiel moet wassen. Je leert over sociale relaties tussen mensen en over ziekenzorg. Je leert mensen verzorgen, jong of oud, man of vrouw.

 

Lessentabel 3e en 4e jaar BSO verzorging – voeding

3e

4e

Frans

2

2

Godsdienst/Niet confessionele zedenleer

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Project Algemene Vakken (PAV)

6

6

Huishoudkunde, gezinstechnieken

6

6

Huishoudkunde, voeding

2

2

Muzikale opvoeding

1

1

Plastische opvoeding

2

2

Praktijk huishoudkunde, gezinstechnieken

5

5

Praktijkhuishoudkunde, voeding

6

6

Laatste nieuws

VTT Mountainbike: start en aankomst Atlas Atheneum
Lees meer...