fbpx

ZEVENDE JAAR BEROEPSONDERWIJS

In onze school kan je terecht voor een zevende jaar Kinderzorg, Thuis- en Bejaardenzorg of Interieurinrichting.

Het volgen van een zevende jaar levert je niet alleen een doorgedreven specialisatie in je vakdomein op, maar ook een volwaardig diploma secundair onderwijs. Om voldoende praktijkervaring op te doen worden het aantal uren stage nog opgedreven.

Interieur

Je doet in deze richting vooral praktijkervaring op in verband met het inrichten en afwerken van interieurs. Je leert bestaande situaties correct opmeten, schetsen, tekenen, maatwerk uitvoeren en plaatsen.

Kinderzorg

Je werkt met kinderen van 0 tot 12 jaar. De kennis en praktijkervaring die je reeds verworven hebt, wordt verder uitgediept en toegepast. Je leert zelfstandig en op een pedagogisch verantwoorde manier omgaan met pasgeborenen, peuters en kinderen. Tijdens je stage proef je van verschillende vormen van kinderzorg: crèches, buitenschoolse kinderopvang, de kleuterklas,…

Thuis- en Bejaardenzorg

Je specialiseert je verder in het werken met bejaarden. Wat je al geleerd hebt, wordt verder toegespitst op een bepaalde doelgroep en is gericht op het zelfstandig functioneren. Tijdens de stages doe je praktijkervaring op in woonzorgcentra, dagverzorgingscentra en gezinszorg.

Laatste nieuws

Leerling uit afdeling hout maakt buitensauna!
Lees meer...