fbpx

EERSTE GRAAD A-STROOM

Leerlingen met een getuigschrift basisonderwijs kunnen instromen in de A-stroom.

In het eerste leerjaar A-stroom krijgt elke leerling 27uur basisvorming en laten we leerlingen kennismaken met onze verschillende richtingen: STEM Elektriciteit, STEM Hout, Zorg en Sport. Hier ontdekken ze de verschillende afdelingen zodat ze later een bewuste studiekeuze kunnen maken. We houden de vinger aan de pols in ons uurtje coaching waar we via remediëring, uitdieping of differentiatie de leerstof extra verwerken. Tevens krijgt elke leerling een extra uur ondersteuning op vlak van leren leren, gebruik van smartschool en sociale vaardigheden.

In het tweede leerjaar A is er opnieuw een basisvorming van 25uur maar maken de leerlingen een keuze uit één van de basisopties (5u): STEM Technieken, Sport, Maatschappij en Welzijn of Moderne Talen en Wetenschappen.
Ook in het tweede jaar blijven we inzetten op coaching waarbij we onze leerlingen gedurende 2 uur ondersteunen of de kans geven zich te verdiepen in bepaalde leerstof van de basisvorming.
Na de eerste graad A stroom kan je terecht in één van onze richtingen uit de dubbele finaliteit, maar ook in de doorstroomrichtingen.

EERSTE GRAAD B-STROOM

Leerlingen zonder getuigschrift basisonderwijs kunnen instromen in de B-stroom.

In het eerste leerjaar B stroom krijgt elke leerling 27uur basisvorming en laten we leerlingen kennismaken met onze verschillende richtingen: STEM elektriciteit, STEM hout, Zorg en Sport. In de basisvorming krijgen de leerlingen een herhaling van de leerstof uit het basisonderwijs, met daarnaast veel techniek en praktijk. Nieuwe leerstof verwerken de leerlingen projectmatig in het vak PAV. Ook in de B-stroom zetten we in op coaching, een uur waar we via remediëring, uitdieping of differentiatie de leerstof extra verwerken.
Tevens krijgt elke leerling een extra uur ondersteuning op vlak van leren leren, gebruik van smartschool en sociale vaardigheden.

In het tweede leerjaar B stappen we over naar 20uur basisvorming maakt de leerling een keuze uit verschillende basisopties (10u): STEM Technieken, Sport en Maatschappij en Welzijn. Hier kan je ontdekken wat je talenten zijn en wat je het liefst doet. Ook in het tweede jaar blijven we inzetten op coaching, waar we onze leerlingen gedurende 2 uur extra ondersteunen of de kans geven zich te verdiepen in bepaalde leerstof van de basisvorming.

Na de eerste graad B stroom kan je terecht in onze richtingen arbeidsmarktfinaliteit.

Laatste nieuws

Leerling uit afdeling hout maakt buitensauna!
Lees meer...