fbpx

Dubbele finaliteit Elektrotechnieken

In de studierichting dubbele finaliteit Elektrotechnieken krijgen leerlingen een brede algemene vorming, aangevuld met een specifiek gedeelte waar de klemtoon ligt op het behalen van beroepskwalificatie elektrotechnicus en technicus industriële elektriciteit.
Je kiest voor deze richting als je meteen wil toepassen wat je geleerd hebt. Je hebt een passie voor STEM Techniek en bent geïntrigeerd door elektriciteit je wil leren denken in functie van het proces. Je ontwikkelt technologische vaardigheden en verschillende materialen en technieken. Je wil de nieuwste technieken ontdekken, met aandacht voor veiligheid, netheid en nauwkeurigheid.

Je leert in de tweede graad alles over een moderne elektrische huisinstallatie (ontwerp, tekenen, programmeren en uitvoeren). In de derde graad ligt de focus op de industriële elektrische installatie, waar meer de nadruk ligt op automatisatie van processen via PLC-sturingen en LOGO’s. Hierbij is ook veel aandacht voor verkenning van de nieuwste technologieën en zetten we sterk in op ICT competenties.

Na deze richting ben je voorbereid om verder te studeren in het hoger onderwijs of kan je meteen op de arbeidsmarkt terecht als (industriële) elektrotechnicus.

 

Arbeidsmarkt Elektriciteit

In de studierichting arbeidsmarktfinaliteit Elektriciteit krijgen leerlingen een sterke praktische vorming, met daarnaast een algemene vorming die projectmatig aangeboden wordt. We leiden je op tot de beroepskwalificatie elektrotechnisch installateur. Je kiest voor deze richting als je vooral praktisch aan de slag wil gaan. Je hebt interesse in STEM techniek en elektriciteit, samen met de wil om veilig, net en juist te werken. In de tweede graad leer je alles om de moderne elektrische huisinstallatie te tekenen en uitvoeren. Je leert draden en kabels trekken, elektrische componenten plaatsen en aansluiten en zelfs een eigen installatie in werking stellen volgens de wettelijke reglementeringen. In de derde graad bouwen we hier op verder en is er ook aandacht voor het aansluiten van een industriële installatie. Naast je praktische kennis werken we aan de nodige beroepsattitudes. Tijdens de stages in de derde graad kunnen leerlingen zich ook voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Na het zesde jaar kan je naar de arbeidsmarkt als elektrotechnisch installateur of kan je nog een zevende jaar duaal volgen, waar je in een systeem van leren en werken de stap naar de werkvloer kleiner maakt en je je meer specialiseert.

Laatste nieuws

Leerling uit afdeling hout maakt buitensauna!
Lees meer...