fbpx

Dubbele finaliteit Sport

In de studierichting dubbele finaliteit Sport krijgen leerlingen een brede algemene vorming, aangevuld met een specifiek gedeelte waar de klemtoon ligt op het behalen van beroepskwalificatie sport- en spelleider.
Je kiest voor deze richting als je wil toepassen wat je geleerd hebt. Je bent enthousiast tijdens sport en spel en wil dit overbrengen naar andere doelgroepen. Je bent sociaal, wil mensen animeren, motiveren en enthousiasmeren tijdens het sporten en dit op een kwalitatieve en veilige manier.
Je maakt in de tweede graad kennis met de verschillende soorten sport-, bewegings-, en spelactiviteiten op een verantwoorde en veilige manier. In de derde graad ligt de focus op de organisatie en begeleiding van sport- , bewegings- en spelactiviteiten in verschillende sportcontexten. In deze opleiding ontwikkel je in een sportcontext inzichten in anatomie en fysiologie, chemie, bewegingswetenschappen en psychologie.

Na deze richting ben je voorbereid om verder te studeren in het hoger onderwijs of kan je meteen op de arbeidsmarkt starten als sport – en spelleider.

Arbeidsmarkt Sport

In de studierichting arbeidsmarktfinaliteit Beweging en sport krijgen leerlingen een sterke praktische vorming, met daarnaast een algemene vorming die projectmatig aangeboden wordt. We leiden je op tot de beroepskwalificatie sport– en spelleider. Je kiest voor deze richting als je een grote interesse hebt in vele bewegings- en sportactiviteiten. Niet enkel de traditionele sporten komen aan bod, maar er is ook ruimte voor het verkennen van nieuw sportdomeinen. Je bent gemotiveerd om daarbij diepgaand technische en tactische kennis en vaardigheden te verwerven. Je leert allerlei sport-, bewegings- en spelactiviteiten voorbereiden en organiseren voor verschillende doelgroepen. Je leert begeleiden en ondersteunen.

Je maakt in de tweede graad kennis met de verschillende soorten sport-, bewegings-, en spelactiviteiten op een verantwoorde en veilige manier. In de derde graad ligt de focus op de organisatie en begeleiding van (sport- , bewegings- en spel) activiteiten in verschillende sportcontexten. (bv buurtsport, naschoolse sport, sportkampen…) Tijdens de stages in de derde graad bereiden de leerlingen zich voor op de arbeidsmarkt.

Na het zesde jaar kan je aan de slag als begeleider op speelpleinen of sportkampen, zaalwachter of ben je misschien een toekomstige scheidsrechter,…

Laatste nieuws

Leerling uit afdeling hout maakt buitensauna!
Lees meer...