fbpx

Dubbele finaliteit Maatschappij en Welzijn

In de studierichting dubbele finaliteit Maatschappij en Welzijn krijgen leerlingen een brede algemene vorming, aangevuld met een specifiek gedeelte waar de klemtoon ligt op het behalen van beroepskwalificatie zorgkundige en verzorgende.
Je kiest voor deze richting als je wil toepassen wat je geleerd hebt. Je hebt interesse in de mens en zijn omgeving. In deze richting is het belangrijk dat je interesse toont in menselijk gedrag en als toekomstige zorgdrager ook sociaal en communicatief bent.
Je maakt in de tweede graad kennis met het ondersteunen, begeleiden en verzorgen van kinderen en volwassenen. In de derde graad (vanaf sj 25-26) leer je, onder begeleiding, hoe je activiteiten uit het dagelijkse leven op vlak van personenzorg, comfortzorg en huishoudelijke taken kan ondersteunen. Om vlot met mensen te kunnen omgaan zijn, naast praktische kennis, ook wetenschappen, psychologie, recht en deontologie belangrijke vakken.
Na deze richting ben je voorbereid om verder te studeren in het hoger onderwijs of kan je meteen op de arbeidsmarkt starten als zorgkundige of verzorgende.

Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

In de studierichting arbeidsmarktfinaliteit Zorg en Welzijn krijg je een sterke praktische vorming, met daarnaast een algemene vorming die projectmatig aangeboden wordt. We leiden je op tot de beroepskwalificatie huishoudhulp en logistiek assistent in de zorg. Je kiest voor deze richting als je communicatief bent en veel verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Je draagt graag zorg voor anderen en wil helpen bij goede zorgen tijdens het dagelijkse leven van gezonde en zieke mensen.

Je maakt in de tweede graad kennis met het bereiden van maaltijden, het welzijn van de mens, zijn woning en leeromgeving… In de derde graad leer je alles over EHBO, gezonde voeding, hoe je voor jong en oud zorgt en activiteiten voor hen kan organiseren. Tijdens de stages in de derde graad bereiden de leerlingen zich voor op de arbeidsmarkt.

Na het zesde jaar kan je naar de arbeidsmarkt als huishoudhulp en logistiek assistent in de zorg of kan je je nog verder specialiseren in een zevende jaar Kinderzorg of Thuis- en Bejaardenzorg.

Laatste nieuws

Leerling uit afdeling hout maakt buitensauna!
Lees meer...