fbpx

Atlas aanwezig op Gistelse rommelmarkt
14 mei 2018


Op (pinkster)zondag 20 mei 2018 is er in Gistel de jaarlijkse rommelmarkt, 6-18 uur, rond de Oostmolen.

Uitzonderlijk in de annalen van Atlas Atheneum is dat leerlingen van 5TSO Hout één van de 350 standplaatsen zullen invullen.

Deze leerlingen zijn bezig met een aantal activiteiten om hun GWP (Geïntegreerde WerkPeriode) van 2019 betaalbaar te maken.

Onder deze activiteiten vallen het organiseren van workshops voor jongeren op woensdag, en een verkoop van zelfgemaakte houten producten. U kunt voorbeelden van deze producten bewonderen op de Gistelse Rommelmarkt op 20 mei (of op hun webwinkel: https://atlashout.wixsite.com/atlas-hout).

Een GWP is een één- of meerdaags schools evenement waarbij leerlingen diverse (leerplan)doelen bereiken of eindtermen nastreven in een andere dan de gewone lesorganisatie. De leerlingen van TSO Hout op Atlas plannen, onder (bege)leiding van hun leraar René Kimpe, een Hout-GWP naar Duitsland / Oostenrijk.

De houtproducten die zij maken zijn uniek: pas als u een product bestelt wordt het gemaakt.

Atlas Atheneum is de organisatoren van de rommelmarkt erkentelijk voor deze kans om het publiek met ‘eigen houtwerk’ te laten kennismaken.

Wie dat wil, kan ook ter plekke op Atlas Atheneum de opleiding ‘hout’ komen bekijken. Op vrijdag 29 juni 2018, 14-21 uur, houdt de school een infomoment met mogelijkheid tot inschrijven.