fbpx

Atlas Atheneum bindt de strijd aan tegen armoede
02 oktober 2013


In de week van 14 oktober organiseert het Atlas Atheneum te Gistel een projectweek tegen armoede. Naar aanleiding van de werelddag van verzet tegen armoede op 17 oktober worden diverse initiatieven genomen.

De afdeling houtbewerking zal de slogan “NEEN TEGEN KINDERARMOEDE” in hout vervaardigen en schilderen. Bepaalde klassen zullen slogans op papier uitwerken en tekenen. In de muzieklessen zullen muziekinstrumenten uit recyclagemateriaal worden vervaardigd.

Het doel van ons project is om armoede bij kinderen en jongeren onder de aandacht te brengen. Ook leerkrachten willen we bewust maken van het feit dat er wel eens kinderen die in armoede leven bij hen in de klas zouden kunnen zitten.

Op 17 oktober, werelddag van verzet tegen armoede, volgt dan de klap op de vuurpijl: onze leerlingen van de richting voeding-verzorging organiseren dan een gezond ontbijt voor de klanten van het OCMW te Gistel. Verder zullen de leerlingen de film “de helaasheid der dingen” bekijken. Ook gaan we proberen het theaterstuk “leven in en krabbenmand”, gebracht door Marleen Merckx, actrice uit de soap “Thuis”, naar onze school te halen.

 

We hopen met ons project op 17 oktober de staatssecretaris voor armoedebestrijding Maggie De Block naar onze school te krijgen.

Meer info op: http://www.jongerentegenarmoede.be/mooie-voorbeelden