fbpx

Atlas atheneum wint 2e prijs wedstrijd “pas voor de klas” van Klasse
20 februari 2014Het Atlas atheneum in Gistel deed recent mee aan de wedstrijd “pas voor de klas” van het onderwijstijdschrift Klasse. “Het was de bedoeling om te beschrijven hoe je jonge, startende leerkrachten ondersteunt in je school”, legt directeur Davy De Decker uit. Het Atlas atheneum besteedt veel aandacht aan de moeilijkheden waarmee jonge, startende leerkrachten te kampen hebben. Zo heeft de school een gloednieuwe onthaalbrochure gemaakt waarin nieuwe leerkrachten kennis maken met het reilen en zeilen binnen de school.

 

“Ook tracht ik altijd open te staan voor vragen van de starters. We trachten hen alles duidelijk uit te leggen en brengen begrip op voor kleine foutjes die iedereen onvermijdelijk maakt. Elke leerkracht heeft ook een peter of een meter, waarbij hij of zij terecht kan voor alle vragen”, aldus Davy De Decker.

 

De school won voor elke nieuwe leerkracht het boek “sterk starten” van Johan Dehandschutter, een survivalkit boordevol tips voor nieuwe leekrachten.

 

Op de foto ziet u (vlnr): Sven Tournoij, leerkracht aardrijkskunde en project algemene vakken; Yanah Cardon, leerkracht Nederlands en project algemene vakken; René Kimpe, leerkracht houtbewerking; Flore Sinnesael, leerkracht project algemene vakken; Annelien François, leerkracht project algemene vakken; Davy De Decker, directeur Atlas atheneum Gistel