fbpx

Atlas atheneum wordt dé school voor wetenschappen, techniek en engineering
21 maart 2014


Vanaf schooljaar 2014-2015 krijgt het Atlas atheneum te Gistel er een pak nieuwe studierichtingen bij. “Vanaf volgend schooljaar profileren wij ons als school voor wetenschappen, techniek en engineering”, legt directeur Davy De Decker uit. Het Atlas atheneum wil een school zijn die uitblinkt in engineering, van ontwikkeling tot uitvoering.

Daarom krijgt het Atlas atheneum er vanaf schooljaar 2014-2015 maar liefst vijf nieuwe studierichtingen in het 3e jaar bij:

– 3e jaar ASO wetenschappen

– 3e jaar TSO mechatronica (elektromechanica)

– 3e jaar TSO mechanische technieken

– 3e jaar BSO basismechanica

– 3e jaar BSO elektrische installaties

 

Vanaf schooljaar 2015-2016 wordt dan het vierde jaar opgericht en zo verder tot alle leerjaren opgericht zijn.

“Door deze uitbreiding wordt Atlas atheneum voor engineering dé school voor engineering op elk niveau. De leerlingen die later ingenieur willen worden, kunnen kiezen voor ons ASO wetenschappen. De leerlingen met meer interesse voor technische hogere studies of een technisch beroep kunnen kiezen voor TSO Houttechnieken, TSO mechatronica, TSO Elektrotechnieken of TSO Mechanische technieken. De leerlingen die meteen arbeidsgericht willen geschoold worden, kunnen kiezen uit BSO Houtbewerking, BSO basismechanica en BSO elektrische installaties”, legt de directeur uit.

De afdeling wetenschappen, de afdeling hout, de afdeling elektriciteit en de afdeling mechanica vormen samen het nieuwe engineeringprofiel van de school. Ook de afdelingen verzorging en lichamelijke opvoeding en sport blijven in de school en zullen verder uitgebouwd worden.

Davy De Decker: “Voor al onze afdelingen steunen wij op dezelfde drie pijlers:

  1. We willen een school zijn met innoverend, zorggericht en professioneel onderwijs
  2. We willen een school zijn waar de kinderen geen nummer zijn
  3. We willen een rustige school zijn, gelegen in een groene omgeving buiten de stad”

“Onze leuze luidt dan ook: succesvolle studies of goed werk? Na Atlas sta je sterk”, aldus nog de directeur.

Op woensdag 23 april organiseert de school een “test (y)our school day”, een dag waarop je een workshop kunt doen om kennis te maken met onze studierichtingen.

Op zaterdag 26 April organiseert het Atlas atheneum haar jaarlijkse opencampusdag van 14u tot 18u. U kunt die dag kennis maken met al onze studierichtingen. Er zullen heel veel activiteiten en workshops zijn.

Alle info vindt u op www.omegabusiness.be of via directeur@omegabusiness.be