fbpx

Leerlingenraadactiedag
19 november 2015Leerlingenraadactiedag

De Vlaamse Scholierenkoepel organiseert elk jaar verschillende actiedagen waaraan je kan deelnemen als je als leerling werk wil maken van leerlingenparticipatie op school. Je krijgt op een actiedag niet alleen tips en tricks over hoe je dat kan doen, maar krijgt ook de kans om ervaringen uit te wisselen met andere scholieren, want op een Actiedag zijn elke keer een 20-tal verschillende scholen aanwezig.

Van de West-Vlaamse scholen waren onder andere aanwezig : naast het Ensorinstituut van Oostende, de Groene Poorte uit Brugge, het VTI uit Diksmuide was het Atlas Atheneum Gistel op donderdag 19 november 2015 in het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming aanwezig.

Alois Gevaert uit 6TLOS en Kenneth Cauwels Thibo Bral, Jochen Hautekeete uit 6TEI vertegenwoordigden samen met hun leerkracht Joke Borra de leerlingenraad van de 2de en 3de graad uit de school.

Ze volgden er workshops rond snel klaar acties, posters maken, maar legden ook contacten met de leerlingenraden van andere gewesten.

Opnieuw is gebleken dat Atlas Atheneum Gistel leeft, want bij de wedstrijden tussendoor won Atlas twee keer van de vier keren.
Proficiat, jongens!