fbpx

Project kinderarmoede krijgt navolging
12 november 2013


Staatssecretaris Mevr. De Block heeft een consultbureau aangesteld om het plan rond bestrijding van kinderarmoede te vertalen in een kindvriendelijke taal. Om die opdracht tot een goed einde te brengen, had het consultbureau graag gesprekken gevoerd met jongeren in de leeftijdsgroep van 10 tot 15 jaar.

Gezien het kabinet van Mevr. De Block onder de indruk was van de acties die wij deden op 17 oktober tijdens het bezoek van de staatssecretaris aan onze school, werd aangeraden om met ons contact op te nemen om met een aantal jongeren te spreken.

Vandaag vond een gesprek plaats met jongeren tussen 12 en 15 jaar. Hen werd gevraagd welke aspecten zij belangrijk vinden in het plan rond bestrijding van kinderarmoede. Is het plan kindvriendelijk? Spreekt men klare en duidelijke taal?

Binnen een tweetal weken wordt een voorstel van de tekst opgestuurd naar de school. De leerlingenbegeleidster zal samen met enkele leerlingen deze tekst nog eens doornemen en de bevindingen bezorgen aan het consultbureau.