fbpx

Als Atlas atheneum investeren we ook in nieuwe digitale technieken en dus hebben we gekozen om aan de slag te gaan met virtual reality. Met virtual reality kunnen leerlingen zich verplaatsen in een andere (virtuele) wereld, daar kunnen ze dingen ontdekken of inoefenen, die in het echt niet mogelijk zijn.

Voorlopig gebruiken we deze techniek in de taal- en technische vakken. In taalvakken waar we hun spreekvaardigheden vergroten door hen een virtueel gesprek laten voeren, bv. we kunnen leerlingen onder de Eifel toren in Parijs plaatsen, waar ze de weg leren vragen aan iemand in het Frans. Ook in de technische vakken komt dit deze techniek aan bod, waar we de leerlingen eerst virtueel een stelling leren opbouwen voor we effectief werken op hoogte met hen.

In de nabije toekomst plannen we nog enkele nieuwe acties in met VR, zo zullen we nog proberen om de soft skills van onze leerlingen te vergroten, de werking van het menselijk lichaam leren virtueel te ontdekken, leerlingen een speech leren houden voor een virtueel publiek, …

Je merkt het, er zijn nog enkele uitdagingen in het virtueel verhaal van het Atlas Atheneum Gistel.

Laatste nieuws

Leerling uit afdeling hout maakt buitensauna!
Lees meer...