fbpx

Nieuw onthaal op Atlas plechtig geopend

2018-04-17 opening onthaal Atlas knippen lint

Op 17 april 2018 werd het nieuwe onthaal op Atlas plechtig geopend. De burgemeester, Bart Halewyck, kwam het lint doorknippen.

Aan dit nieuwe onthaal is heel wat werk en overleg voorafgegaan.

In het schooljaar 2014-2015 maakten de leerlingen van 7 Interieurbouw (specialisatiejaar BSO Hout) onder leiding van leraar Jan Rotty een reeks kasten voor de achterwand van het nieuw te bouwen onthaalbureau. De Vriendenkring Atlas Atheneum Gistel kwam tussen in de kosten.

In het schooljaar 2016-2017 werd een aanvang genomen met de algehele vernieuwing:

  • Verhuis van Mevr. Martine Goutsmit (onthaalverantwoordelijke) naar de secretariaatsruimte van de school
  • Afbraak van het onthaalbureau, door leerlingen en leraren van Atlas Atheneum
  • Maken van ontwerptekening voor het nieuwe onthaalbureau door leerlingen van 7 interieurbouw (specialisatiejaar BSO Hout): Diego Blomme en Ryan Rosseel, tijdens hun stage bij dhr. Deseure
  • Diverse overlegvergaderingen onder leiding van directeur Ine Lievens

De leerlingen van 7 Interieurbouw (specialisatiejaar BSO Hout), van 6 BSO Hout en van elektriciteit (BSO en TSO) voerden in 2017-2018 de bouw van het nieuwe onthaalbureau uit. Uiteraard onder leiding van hun leraren: Daniël Borret en Pascal Wittesaele (elektriciteit) en Marc De Vooght en Jürgen Vansteenkiste (hout).

Naar aanleiding van de bouw van het nieuwe onthaal werd de hele inkomruimte opnieuw gevloerd. De muren werden gedeeltelijk herschilderd.

Tijdens diverse vergaderingen met de TAC (technisch adviseur-coördinator) Johan Spirinckx,  de TA (technisch adviseur) Stefaan Depoorter, de ICT-coördinatoren van de scholengroep, Timothy Christiaen en Michel Panckoucke, en de directeur Ine Lievens, kreeg het nieuwe onthaal verder vorm.

Er werd overlegd over vorm, invulling, technische uitvoering, kleur,…

In dit proces werd ook praktisch overleg gepleegd met de dames die het nieuwe onthaalbureau zullen bevolken: Martine Goutsmit (onthaalverantwoordelijke) en Marleen Pyck (studiebegeleider en verantwoordelijke voorleessoftware).