fbpx

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /home/atlastatz359/domains/atlas-atheneum.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Leerlingenbegeleiding

Leerlingenbegeleiding

Wij dragen de zorg op maat voor uw zoon of dochter hoog in het vaandel. Diverse projecten en initiatieven worden ieder jaar genomen om uw kind een aangename schooltijd te bezorgen:

1. Eerste schooldag

Op de eerste schooldag worden de eerstejaars specifiek onthaald. Ze leren elkaar kennen door middel van diverse activiteiten. Vanaf 1 september kunnen leerlingen bij een oudere medeleerling (5e of 6e jaar) terecht: om problemen te melden of voor bijkomende informatie over de school.

2. Leren Leren

De overgang van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs is vaak niet evident.

Een dagdagelijkse ‘leren leren’-hulp wordt geboden door de vakleraren. Indien nodig, kan extra hulp worden gevraagd.

3. Cel leerlingenbegeleiding

We zijn een relatief beperkte school qua leerlingenaantal. De opvoeders (leerlingensecretariaat) staan klaar voor opvang bij problemen en staan open voor gesprek. Waar nodig, geven we ondersteuning op maat.

Deze opvoeders zorgen er ook voor dat – indien nodig – een individueel handelingsplan wordt opgesteld, in samenspraak met ouders en leerling(e), voor zaken als ADHD, dyslexie, dysorthografie, dyspraxie, ADD, …

4. Het leerkrachtenteam

Alle leerkrachten en de klastitularis in het bijzonder bieden een luisterend oor. Bij specifieke problemen of aandachtspunten signaleren ze dit bij de cel leerlingenbegeleiding en de directie.

Laatste nieuws