fbpx

ONZE VISIE

Atlas Atheneum Gistel is een secundaire GO!- school en maakt deel uit van scholengroep Stroom. Wij zijn een technische school, waar we de leerlingen in dubbele finaliteit voorbereiden op verdere studies of op de arbeidsmarkt. In arbeidsmarktfinaliteit stomen wij onze leerlingen klaar voor het werkveld.
In de eerste graad laten we leerlingen hun talenten en interesses ontdekken door hen te laten proeven van de verschillende domeinen. We besteden aandacht aan remediëring, uitdieping, leren leren en ontwikkelen van sociale vaardigheden.
Vanaf de tweede graad kunnen leerlingen in het Atlas Atheneum zowel in de dubbele finaliteit als in de arbeidsmarktfinaliteit een bewuste keuze maken uit opleidingen binnen 1 van onze 4 domeinen: Hout, Elektriciteit, Maatschappij & Welzijn en Sport. Dankzij een gemotiveerd team worden onze leerlingen opgeleid tot zelfredzame, vakbekwame individuen. Er wordt naast een sterke algemene, technische en praktische vorming ook veel aandacht besteed aan de juiste attitudes, veiligheid, orde en netheid.
Tijdens de verschillende stages of duaal leren krijgen de leerlingen de kans om onder begeleiding van ons, kennis te maken met de werkvloer. Als kleinere campus wordt er veel aandacht besteed aan zowel de onderwijs- als zorgnoden van elke leerling. Voor ons team is elke leerling uniek. We zetten ons op verschillende manieren in om leerlingen op te leiden binnen een krachtige leeromgeving met het oog op respect van en voor iedereen.

Laatste nieuws

Leerling uit afdeling hout maakt buitensauna!
Lees meer...